Home » , » ABANG LONG FADIL FULL MOVIE

ABANG LONG FADIL FULL MOVIE
Filem ini mengisahkan kehidupan Fadil setelah sahabat baiknya Malik dijatuhkan hukuman penjara selama lima tahun. Fadil tidak mahu lagi masuk campur dalam dunia gengster dan mahu bebas dari geng Shark, tetapi dia perlu melaksanakan satu tugasan terakhir sebagai hadiah untuk layak. membebaskan diri daripada kumpulan gengster.
Shark iaitu musuh dalam selimut kepada Malik tidak senang dengan Fadil, maka Shark membuli Fadil dengan memberikan tugasan yang dianggap mustahil bagi semua gengster-gengster di KL iaitu untuk menakluk kawasan Kampung Berani . Kampung Berani adalah penempatan orang Melayu yang sedang menghadapi krisis hak milik tanah peneroka dengan syarikat kapitalis yang mengupah sekumpulan gengster untuk mengugut penduduk kampung. Dalam masa sama, kawasan itu dipegang gengster yang tak diketahui identitinya.
Pelbagai peristiwa berlaku dalam percubaan Fadil menakluk Kampung Berani. Secara tidak sengaja , Fadil bertemu Adam anak seorang pendekar dan mempunyai kekuatan luar biasa . Mereka bergabung untuk berdepan dengan ketua gengster paling besar di situ . Mampukah mereka menewaskan kumpulan gengster tersebut? Adakah tanah Kampung Berani akan tergadai? Mampukah Fadil mendapat kebebasan?

Share this article :
 
Copyright © 2017. Drama TV Full